Hozzávalók:

40 dkg liszt
6 db tojás
25 dkg porcukor
15 dkg vaj
40 dkg vegyes aszaltgyümölcs
2 ampulla rumaroma (4 ml)

A tojásokat szétválasztom. A 6 tojásfehérjét felverem kb 10 g porcukorral ezt félreteszem. A 25 dkg porcukorhoz hozzáadom a vajat és habosra verem majd hozzá adagolom a 6 tojás sárgáját. A 40 dkg vegyes aszaltgyümölcsöt összekeverjük a 2 ampulla rumaromával majd hozzá adunk még két kanál lisztet. (A lisztet azért adjuk hozzá, hogy ne csússzon le a tészta aljára a gyümölcs hanem ezáltal akár a tetején is megmarad.) A vajas cukros masszát összekeverjük a lisztel majd apránként hozzá adjuk a tojás fehérjét és robotgéppel beleforgatom a legvégén hozzáadom az aszalt gyümölcsöt. A sütőformát kiolajozzuk és kilisztezzük majd mehet bele a tészta. 180 fokos előmelegített sütőben 80 percig sütjük (sütő függő tűpróbával ellenőrizzük).