Nagyon szeretek sütni, a családom meg nagyon szeret süteményeket enni. Édesszájuak vagyunk. A legjobban a krémeseket szeretjük. Ezt a receptet nagyon régóta készítem, egyértelmű volt, hogy ez lesz az első, ami felkerül a blogra és a youtube csatornára.

A videókat a férjem veszi fel és ő is szerkeszti meg, én már rég alszok, amikor ő még dolgozik az anyagon. Ilyen egy jó férj 🙂 A lakásunk műteremmé változott amióta elhatároztam, hogy megörökítem a kedvenc receptjeimet. 

A tesztelésbe a fiam is besegít, meg a szomszédok. 

Hozzávalók:

Tészta:
125 ml tej
125 ml víz
csipet só
115 g vaj
140 g liszt
4 tojás

Krém:
450 ml tej
10 g porcukor
120 g cukor
2 tojás
Vanília paszta kb 6 g vagy ha nincs, 4 csomag vaníliás cukor
50 g liszt
50 g vaj
Fél liter tej
300 g mascarpone

Tejszínhab a tetejére:
500 ml tejszín
2 csomag habfixáló (vagy keményítő)
2 ek porcukor

Elkészítés: 

Egy nyeles lábosba beleteszem a tejet, vizet és a csipet sót. Amikor gőzölög hozzáadom a vajat. Miután a vaj elolvadt, akkor teszem bele a lisztet és csomómentesre keverem, majd leveszem a tűzről. A tojásokat egyesével hozzákeverem.

A tepsit olajsprével kifújom, vagy sütőpapírral kibélelem, és a tésztát 200 fokon kb. 30 percig sütöm. A sütési idő mindig a sütőtől függ.

Krém:
a 450 ml tejet a 10 g porcukorral felteszem főni. A két tojást habosra felverem a 120 g cukorral, a vaníliával, az 50 g liszttel és az 50 g vajjal. Hozzáöntöm a forró tejhez és addig keverem amíg besűrűsödik. A kihűlt vanília krémhez keverem a 300 g mascarponét. 

A tejszínt a habfixálóval, porcukorral felverem. 

Összeállítás:
tészta, vaníliakrém, tejszín. Kb 2 órára a hűtőbe teszem.

Vigyázzunk, nagyon gyorsan elfogy. 

Én szóltam 🙂