A pucsgolyó nekem a puncsos mignonból ered de mivel azt sok idő elkészíteni ezért gondolkodtam hogyan lehetne egyszerűbben elkészíteni így született a puncsgolyó.
Hozzávalók:
Elsőnek is sütöttem egy 3 tojásos piskótalapot.
Piskóta
3 db tojást
3 kanál liszt
3 kanál cukor
1 tk sütőpor
1 cs vaníliáscukor
A puncsgolyó hozzávalói
piskóta
10 dkg porcukor
10 dkg baracklekvár
30 g keserűkakópor
50 g olvasztott vaj
0,5 dl rum
Máz
30 ml víz
1 ml ecet
85 g kristálycukor
piros ételfesték (hangyányi)
Elkészítés
A piskótát belecsipedem egy tálba majd jöhet rá a baracklekvár a porcukor a kakaópor a olvasztott vaj és a rum.
Ezt jól összedolgozzuk. Majd golyókat formálunk belőle. Cukormázba mártjuk.
Cukormáz elkészítése:
A vizet beletesszük egy lábasba majd jön hozzá az ecet és a kristálycukor és jöhet bele az ételfesték is.
Addig főzzük míg fel nem olvad benne a cukorba ez pár percet vesz igénybe majd átöntjük egy másik edénybe és kb 5 percig kavargatjuk míg vissza nem hül. Ez idő alatt fog besűrűsödni majd utána mártogathatjuk bele a golyókat.